Ajankohtaista

Turmiolan_Tommi

Vaikuttamista ja vastarintaa – miten päihteistä pitäisi viestiä?

Maanantaina 3.12.2018 klo 13.00–16.00 Tieteidentalo, Kirkkokatu 6, Sali 404

Ehkäisevällä päihdetyöllä ja laajemmin päihdepolitiikalla on käytössään karkeasti ottaen kolmenlaisia keinoja. Yksi on päihteiden saatavuuden säätely. Toinen on erilaiset kohtaavan työn ja sosiaalisen vahvistamisen muodot. Kolmas on päihdeviestintä: päihteistä sekä niiden käytöstä ja vaikutuksista kertominen. Perinteisesti vahva päihdeviestinnän laji on päihdehaittojen kuvaus, ja historian mittaan siihen on toisinaan liittynyt moralisoivaa, jopa leimaavaa sävyä. Tämä ei kuitenkaan kuvaa enää 2010-luvun päihdeviestintää. Viestinnän sisällöt ovat monipuolistuneet, samoin kuin päihdeviestinnän kanavat ja tuottajat.

Vaikuttamista ja vastarintaa -seminaarissa esitellään ja pohditaan 2010-luvun päihdeviestintää. Ketkä sitä tekevät, mistä lähtökohdista, millä pyrkimyksillä ja seurauksilla? Mitkä ovat päihdeviestinnän mahdollisuudet ja suhde muihin päihdepolitiikan keinoihin? Seminaarin puhujat ovat päihdetutkimuksen ja -viestinnän huippuasiantuntijoita.

Ohjelma

13:00 Antti Maunu (Turun yliopisto): Avaussanat

13:20 Juha Mikkonen (EHYT ry): Järjestöt ja ehkäisevän päihdetyön tulevaisuus

13:50 Nina Karlsson (EHYT ry): Päihteet ja tutkimus mediassa

14:10 Katariina Warpenius (THL): Lyhytneuvonta – ratkaiseeko alkoholin riskikäytön varhainen tunnistaminen ja hoito kansanterveysongelman?

14:40 Kahvi

15:10 Heikki Hiilamo (Helsingin yliopisto): Uusi alkoholilaki ja alkoholiteollisuuden lobbauskeinot

15:40 Anu Katainen (Helsingin yliopisto): Alkoholimainonnan strategiat sosiaalisessa mediassa: voidaanko lainsäädännöllä vaikuttaa?

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan seminaariin viimeistään keskiviikkoon 28.11. mennessä nettilomakkeella:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93424/lomake.html

Mikäli osallistujamäärä ylittää paikan kapasiteetin, täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Seminaari on seuran jäsenmaksun maksaneille jäsenille maksuton ja muille osallistumismaksu on 20 euroa. Kaikki päihdetutkimuksesta kiinnostuneet voivat myös liittyä seuran jäseneksi sähköpostitse sihteeri(at)ahts.fi. Seuran jäsenmaksu on 20 €/vuosi.

Tervetuloa!

Lisätiedot: sihteeri@ahts.fi

 

Liity Alkoholi- ja huumetutkijain seuran jäseneksi!https://ahtsry.wordpress.com/jasenasiat/

Seuraa meitä Facebookissa:
https://www.facebook.com/AHTSry/

 


Alkoholipolitiikka-lehden numerot digitoitu

Alkoholipolitiikka-lehden numerot vuodesta 1960 lähtien on nyt digitoitu ja ne löytyvät osoitteesta https://www.julkari.fi/handle/10024/60358.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ajankohtaista

  1. Paluuviite: Invitation/Kutsu: Ketä autat pelaamalla? Rahapelien voittajat ja häviäjät Euroopassa (in Finnish) | CEACG

  2. Paluuviite: Tutkimuspanostuksilla on valtava merkitys yhteiskunnallisten ongelmien esiin nostamisessa – Suomalainen rahapelitutkimus on tästä erinomainen esimerkki | AHTS - Alkoholi- ja huumetutkijain seura ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s